20150518_165110Както винаги Ментормейт участва в инициативи, насочени към обучение и представяне на полезна информация пред млади хора. Този път съвместно с Министерството на образованието и науката и работещи в IT-сферата фирми, участва в инициативата Бъдещето е код.

Заедно с колегата ми Ивайло Михайлов, който също е PHP уеб програмист, изявихме желание да се включим като посетим МГ “Д-р Петър Берон” в град Варна, като изнесохме презентации пред 9-ти и 11-ти клас, които са със засилено изучаване на Информационни технологии.
За учениците представляваха интерес темите свързани с това как да се представят успешно на интервю, как да се подготвят за успешна кариера в ИТ сферата, какви са привилегиите на професията, как се започва собствен бизнес и какво е в сравнение с работата в корпорация. Бяха изключително заинтересовани относто това дали придобиването им на допълнителни сертификати би им било предимство при евентуално постъпване на работа. Интересен беше въпросът от една ученичка от 11-ти клас – “Необходимо ли е да притежаваме Висше образования за да ни наемат на работа?”. Тук се заформи интересна дискусия, от която се надявам, че всички получиха полезна обратна връзка от наша страна.
Поздравления за страхотната инициатива и се надявам скоро отново да се срещнем с тези умни и амбициозни, млади хора!

Share