varnaconf-logo

mentormate-logo

Това лято на 12 юли 2014 се проведе ежегодното издание на конференцията VarnaConf. Предполагам се досещате в кой град се проведе събитието 🙂

Мои колеги от MentorMate изнесоха две от най-интересните лекции. Първата от тях беше на тема “iOS Development – Tips & Tricks”. Изнесоха я Галин Кърджилов и Стефан Цвятков.

И двамата имат дългогодишен опит в разработването на iOs мобилни приложения. В ролята на мениджър на отдела, Стефан е успял да изгради най-големия екип от iOS програмисти в България. Освен това MentorMate създава академия – MentorAcademy, чиято цел е да обучи начинаещи програмисти на най-новите тендеции и технологии за създаване на iOS мобилни приложения, при това абсолютно безплатно. Досега обучението се е провеждало 2 години подред в София, като през 2012г. от общо 220 кандидати са избани 20 курсиста, от които 7 започват работа в MentorMate. Дано и през тази есен се проведе ново издание на академията.

Втората лекция беше на тема “File editing on the client side (Javascript)”. Колегата Росен Колев (с когото работим във Варненския офис на компанията) успя да привлече вниманието на публиката и представи интересни и полезни техники за работа с отдалечени файлове и JavaScript, въпреки че му беше едва първата такава лекция. Надявам се за вбъдеще да представя все повече интересни и заинтригуващи теми. Успех, Роска!

А ако ви се ходи на конференция, през есента предстои How.Camp 2014, която тази година ще се проведе в гр. Велико Търново. За повече информация, можете да прочетете от статията ми тук.

 

По повод засиленото търсене на хора в MentorMate, започва инициатива наречена “месец на отворените врати”, която ще се проведе август месец.

За какво става дума?
Канят се хора с опит в удобно за тях време да ни посетят в офиса в София, за да научат повече за фирмата, както и да се запознаят с мениджърите и проектите. Ако някой има желание да се включи може да се свърже с мен. Основно се таргетират хора на следните позиции – Senior Android, Senior iOS и Senior .NET Developers.

Share